Over

Miekel Corsten (1964) dronk tijdens de pelgrimage naar Santiago de Compostella (2001) in Tonnerre zijn eerste Chablis en daarmee is het begonnen. Na de kennis-making met de wijnen uit het legendarische jaar 2005 groeide zijn belangstelling voor de Bourgogne en keerde hij menigmaal terug naar deze Franse wijnregio.

Enkele jaren na de pelgrimage ging hij terug naar de schoolbanken. Niet voor een wijncursus of -opleiding, maar voor een wo-master religiewetenschappen (2013). En ja, de romaanse bouwkunst in Bourgogne stond ook op het programma. Intussen werd voor de wijnliefde iedere beschikbare letter verzameld. Meer en bovenal: met bourgondische wijnbouwers zoveel mogelijk tijd doorgebracht in de wijnkelders en in de wijngaarden. In deze blog spreekt een enthousiaste en een gepassioneerde amateur.

Sinds 2011 verblijft hij enkele malen per jaar in de Côte Chalonnaise, waar hij te midden van de wijngaarden in La Vallée des Vaux zijn gedroomde bourgondische residentie vond. De Côte Chalonnaise in al haar facetten vormt dan ook het hart van deze blog.

Foto: Montagny (Côte Chalonnaise)
© Xavier Maglott