Over

Miekel Corsten (1964) dronk tijdens de pelgrimage naar Santiago de Compostella (2001) in Tonnerre zijn eerste Chablis (premier cru) en daar zal het wel zijn begonnen. Vanaf het legendarische jaar 2005 was de liefde voor wijn uit Bourgogne bezegeld.

In ruim tien jaar is getracht zoveel mogelijk informatie over wijn uit Bourgogne te verzamelen, maar het geheel aan informatie is niet overdadig, menigmaal niet actueel en niet altijd accuraat. Wat rest: en route. Zien, luisteren, proeven, vragen en de informatie delen door er onbevangen over te schrijven.

Vanaf 2011 verblijft hij twee maal per jaar voor een aantal weken in het hart van de Côte Chalonnaise. Vandaar de bijzondere genegenheid voor dit stukje Bourgogne: de wijnen, de mensen, de Romaanse kerken en kapellen, het toeristenluwe Chalon-sur-Saône en het versnipperde landschap, wat dit stukje Bourgogne tot een waar wandelparadijs maakt.

Foto: ‘Le Vieux Château’, een premier cru wijngaard binnen de appellation Montagny. Met achter de bomen en struiken de resten van het kasteel.