Over

Miekel Corsten (1964) dronk tijdens de pelgrimage naar Santiago de Compostella (2001) in Tonnerre zijn eerste Chablis premier cru en daar zal het wel zijn begonnen. Keerde hij in eerste instantie terug naar Bourgogne voor plaatsen zoals Vézelay of om te wandelen in de Morvan, meer en meer werd zijn aandacht getrokken door de wijnen uit Bourgogne, zeker na het legendarische jaar 2005.

In ruim tien jaar is getracht zoveel mogelijk informatie over wijn uit Bourgogne te verzamelen. In de boekenkast staat dan ook een aantal uitstekende boeken, maar het geheel aan informatie is te weinig, menigmaal niet actueel en niet altijd accuraat. Wat rest: en route, zien, luisteren, vragen, proeven en de informatie delen door erover te schrijven.

Inmiddels keert hij vanaf 2011 twee maal per jaar voor een aantal weken terug naar zijn vaste stek in het hart van de Côte Chalonnaise. Daarom een bijzondere genegenheid voor dit stukje Bourgogne: de wijn, de mensen, de Romaanse kerken en kapellen, het toeristenluwe, maar mooie Chalon-sur-Saône en het versnipperde landschap, wat het tot een wandelparadijs maakt.

Foto: ‘Le Vieux Château’, een premier cru wijngaard binnen de appellation Montagny. Met achter de bomen en struiken de resten van het kasteel.