Over

Miekel Corsten (1964) dronk tijdens de pelgrimage naar Santiago de Compostella (2001) in Tonnerre zijn eerste Chablis (een 1er cru) en daar zal het wel zijn begonnen. Vanaf het legendarische jaar 2005 was de liefde voor wijn uit Bourgogne beklonken.

In ruim tien jaar is getracht zo veel mogelijk kennis over wijn uit Bourgogne te verzamelen, maar het geheel aan informatie is niet altijd accuraat, menigmaal niet actueel en over wijn uit Bourgogne: nooit genoeg. Wat rest: en route. Zien, luisteren, proeven, vragen stellen en de informatie delen door er onbevangen over te schrijven.

Vanaf 2011 verblijft hij twee maal per jaar voor een aantal weken in het hart van de Côte Chalonnaise. Vandaar, en dit komt in de blog naar voren, zijn bijzondere genegenheid voor dit stukje Bourgogne: de wijnen, de mensen, de Romaanse kerken en kapellen, het toeristenluwe Chalon-sur-Saône en het versnipperde landschap, wat dit stukje Bourgogne tot een waar wandelparadijs maakt.

Foto: ‘Le Vieux Château’, een 1er cru wijngaard binnen de appellation Montagny (Côte Chalonnaise). Met achter de bomen en struiken de resten van het kasteel.